16 Mayıs 2017 Salı

BMW 2 Serisi (F22/F23) Makyajlandı



Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz günlerde F20 gövde 1 Serisi'nin bir kez daha makyajlandığından bahsetmiştim. Meğer 1 Serisi'ne yapılan bu küçük çaplı operasyonun sebebi, 2 Serisi'nde yapılan değişiklermiş! Özellikle de iç tasarıma yapılan dokunuşlar F20 1 Serisi ile aynı değişiklikleri içeriyor. Piyasaya çıkışının üzerinden dört yıl geçtikten sonra 2 Serisi F22 ve F23 gövde tipleri için artık makyajlanma vakti gelmişti.

Tasarımda genel hatlarıyla bir değişikliğe gidilmezken dış tasarımda sadece bi-xenon farlar yerine led farlara geçildiği ve angel eyes diye adlandırılan gündüz ledlerinin de tasarımlarının değiştiğini görüyoruz. Arka stoplarda ise sadece ledler biraz daha kalınlaştırılarak daha vurgulu bir görüntü elde edilmiş.

İç tasarımdaki değişiklikler ise F20 1 Serisi ile tamamen aynı. Bu nedenle kendimi tekrar etmemek üzere o yazımdan alıntı yapmakla yetineceğim izninizle: "İç tasarımda dikkatli gözlerin hemen ayırt edebileceği değişiklikler mevcut. İç kaplamalar hem şeklen değişikliğe uğramış, hem de kaplama tasarımı ve kullanılan malzemeler değiştirilmiş. Bilgi-eğlence ekran tasarımı ve işletim sistemi ise Yeni G30 gövde 5 Serisi'nde gördüğümüz ekran olarak güncellenmiş. Vites topuzunun önünde bulunan bardaklıklar ise F30 LCI 3 Serisi'nde olduğu gibi sürgülü kapak ile kapatılmış."

F22/F23 gövde 2 Serisi, aslında tasarım olarak oldukça beğenilen bir model. Ancak müşterilerden aldığım geri bildirim doğrultusunda anladığım kadarıyla böyle spor bir tasarım için biraz daha yüksek beygir gücüne ihtiyaç duyuyorlar. Bu kitle için haberler maalesef kötü! F22/F23 gövde 2 Serisi'nin makyaj operasyonuyla beraber motor seçeneklerinde herhangi bir değişiklik yapılmıyor. Yine 1.500cc hacme sahip Twin Power Turbo motor 2 Serisi'nin kalbinde görev yapacak. Artık biliyorsunuz ancak ben yine de söyleyeyim: Bu motor 136 beygir güç ve 220Nm tork üretebiliyor. 8 ileri tork konvertörlü Zf şanzıman ile desteklenmiş durumda. Daha yüksek güçte ısrarlı olan müşteriler için 2.20d modeli, özel sipariş dahilinde sunulacaktır diye tahmin ediyorum.

Makyajlı gövde BMW 2 Serisi'nin 3. çeyreğin ortalarında showroomlardaki yerini alması bekleniyor.






Kafanıza takılan, BMW otomobillerle ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu, konunun altında bulunan yorum kısmına, ekranınızın sağ alt kısmında bulunan "Facebook'tan Mesaj Gönder" bölümüne veya bmwuzmani@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok :