12 Mayıs 2017 Cuma

BMW 1 Serisi (F20 LCI) Bir Kez Daha Makyajlandı



2012 yılında ilk çıktığında dış tasarımı nedeniyle eleştirmenlerin hedef tahtası haline gelen F20 gövde 1 Serisi, hatırlayacaksınız 2015 yılı içerisinde gövde değişimi desek yeri olan bir makyaj operasyonu geçirmişti. 2018 yılında yeniden gövde değiştirerek olan ve önden çekişli gelmesine artık kesin gözüyle bakılan 1 Serisi, son demlerinde bir kez daha hafif dokunuşlarla makyajlandı! Aslında bu değişiklere makyaj değil de paket güncellemesi veya küçük rötuşlamalar demek bence daha doğru olacaktır.

Bu yeni makyaj (!) operasyonundaki değişiklerin dış tasarımla ilgili olan kısmı sadece Sport Plus ve M Joy Plus paketlerle beraber alınabilen değişiklikler içeriyor. Paketin ismi ise birazdan bahsedeceğim değişiklikler nedeniyle "Shadow" olarak karşımıza çıkacak. 


Shadow pakette, yukarıda BMW AG'nin paylaştığı görselde de gördüğünüz gibi otomobilin ön farlarının içleri ve arka stoplar koyulaştırılmış. Bu sayede daha derin bir görüntü yakalanmış. Böbrek ızgaralar ve egsoz çıkışları ise parlak siyah renkte sunulacak. Bununla beraber 1 Serisi'ne beş farklı jant seçeneği de eklendi.

Kokpitte ise dikkatli gözlerin hemen ayırt edebileceği değişiklikler mevcut. İç kaplamalar hem şeklen değişikliğe uğramış, hem de kaplama tasarımı ve kullanılan malzemeler değiştirilmiş. Bilgi-eğlence ekran tasarımı ve işletim sistemi ise Yeni G30 gövde 5 Serisi'nde gördüğümüz ekran olarak güncellenmiş. Vites topuzunun önünde bulunan bardaklıklar ise F30 LCI 3 Serisi'nde olduğu gibi sürgülü kapak ile kapatılmış.



Son yapılan güncellemeler sonrasında motor seçeneklerinde herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Shadow tasarım paketinin, 2017 yılının 3. çeyreğinden itibaren showroomlardaki yerini alması bekleniyor. Bu da Yeni 1 Serisi'nin çıkış tarihinin 2018 yılının sonlarını bulabileceğine dair bir işaret olabilir.



Kafanıza takılan, BMW otomobillerle ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu, konunun altında bulunan yorum kısmına, ekranınızın sağ alt kısmında bulunan "Facebook'tan Mesaj Gönder" bölümüne veya bmwuzmani@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok :