17 Şubat 2018 Cumartesi

Yeni BMW X4 (G02)



BMW'nin 2014 yılı sonunda F26 gövde koduyla üretimine başladığı Coupe/SUV karoser tipine sahip X4 serüveni, bu yılın üçüncü çeyreğinde showroomlarda yerini alması beklenen G02 gövde kodu ve ikinci jenerasyonuyla tam gaz devam ediyor.

İç tasarım olarak BMW'nin G11/G12 gövde kodlu 7 Serisi ile tanıştığımız, G30 5 Serisi ile daha da aşina olduğumuz bir tasarım kullanılmış. Zaten platformun G koduna geçmesinden de bunu tahmin edebiliyorduk. Sadece vites topuzunun ön kısmında X ailesine özel kullanılan kokpit tasarımı daha net bir şekilde ayırt edilebiliyor. Dolayısıyla iç tasarımın benim hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Dış tasarımda önceki F26 gövdeye göre çok daha sportif bir tasarım karşımıza çıkıyor. BMW'nin ön yüz tasarımında artık böbrekleri daha ön plana çıkararak farları ikinci plana çektiğini biliyoruz. Bu durum, yeni BMW X4 modelinde de ortaya çıkıyor. Çünkü far grubuna nazaran daha büyük böbrekler kullanılmış. Yandan görünüm ise önceki gövdede olduğu gibi bariz bir X3-X6 kırması. Yeni BMW X4'ün tasarım görsellerini incelerken en çok kanıma dokunan kısım ise tahmin edersiniz ki otomobilin arkadan görüntüsü oldu. Açık konuşmak gerekirse bu alanda ben daha özgün bir tasarım bekliyordum BMW tasarımcılarından. Çünkü Yeni BMW X4'ün arka tasarımının ve çizgilerinin bağıra bağıra Mercedes-Benz GLC/GLE Coupe tasarımını andırıyor. BMW tasarımcıları her zaman BMW otomobillerin karanlıktaki silüetinde dahi BMW olduğunun anlaşılmasını isterler. Ancak bu sefer nasıl böyle bir hamle yaptıklarını anlayamadım.


F26 gövdede BMW X4, sadece tek motor seçeneğiyle Türkiye pazarına sunulmuştu. O da BMW X4 xDrive20d seçeneğiydi. G30 gövde 5.30i ile eski şanına tekrar kavuşan motorun ise yeni G02 BMW X4 ile yeniden Türkiye pazarına sunulabileceği düşüncesindeyim. Önceki gövdede sunulan X4 xDrive20d modelinde kullanılan motor, G02 gövdede de aynı şekilde devam ediyor. Bu dizel motor 2.000cc motor hacmine sahip. 190 beygir güç ve 400Nm tork üretebiliyor. Daha performanslı bir otomobil isteyenler için ise yukarıda da bahsettiğim gibi G30 gövde 5.30i modelinden tanıdığımız yine 2.000cc motor hacmine sahip, benzinli olarak X4 xDrive30i olarak Türkiye'ye sunulabilir. Bu motor 252 beygir güç ve 350Nm tork üretebiliyor.

Yeni G02 kodlu BMW X4 modelinin, önümüzdeki günlerde Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor. Fiyatı konusunda ise şimdilik bir bilgi yok.





Kafanıza takılan, BMW otomobillerle ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu, konunun altında bulunan yorum kısmına, ekranınızın sağ alt kısmında bulunan "Facebook'tan Mesaj Gönder" bölümüne veya bmwuzmani@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok :