11 Mayıs 2017 Perşembe

F13 BMW 6 Serisi'nin Üretimi Durduruldu



BMW’nin lüks spor segmentinin temsilcisi olan 6 Serisi’nin F13 gövde kodlu Coupe versiyonunun üretimi, geçtiğimiz Şubat ayında sessiz sedasız durduruldu. GranCoupe ve Cabrio versiyonlarının ise üretimine şimdilik devam ediyor.

Geçmişi 1970’lere dayanan BMW 6 Serisi’nin üretimi daha önce de 1989 yılında durdurulmuş, 2003 yılında 2. jenerasyonuyla tekrar karşımıza çıkmış ve son olarak 2011 yılından itibaren ise 3. jenerasyonuyla showroomlardaki yerini almıştı. Normal şartlarda 7 yılda bir gövde değiştiren BMW’nin bu geleneği bozarak 6 Serisi Coupe karoseri 5 yılın sonunda üretimden çekmesi kafalarda soru işareti bıraktı ancak bunun iki nedeni olduğu tahmin ediyoruz: Birinci neden; BMW AG'nin, 6 Serisi’nin rakiplerine göre daha yüksek fiyat etiketi nedeniyle beklenen getiriyi sağlayamamış olması. İkinci neden ise son iki yıldır artık açık açık dillendirilmeye başlanan ve hatta birkaç kez kamuflajlı fotoğrafları basına sızdırılan, benim de sizlerle daha önce paylaştığım 8 Serisi’nin piyasaya çıkışına kesin gözüyle bakılması diyebiliriz.

8 SerisiCoupe, Mercedes-Benz S-Coupe ve Cabrio modeline rakip olacak. Bir süre sonra 6Serisi Cabrio karoserin de ortadan kalkarak bu modelin de 8 Serisi’ne dahil olacağı düşünülüyor ancak 6 Serisi GranCoupe karoserin sırf Audi A7 ve Mercedes-Benz CLS modelleriyle rekabet için dahi üretimine devam edeceği bekleniyor.









Kafanıza takılan, BMW otomobillerle ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu, konunun altında bulunan yorum kısmına, ekranınızın sağ alt kısmında bulunan "Facebook'tan Mesaj Gönder" bölümüne veya bmwuzmani@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok :