30 Eylül 2016 Cuma

BMW X2 Concept



Uzun bir model tanıtımı aralığından sonra yepyeni bir konsept tasarım ile beraberiz. Her ne kadar telaffuzu nedeniyle personel kadrosu olarak farklı bir isimle Türkiye pazarına giriş yapmasını beklesek de BMW gibi bir marka için böyle bir durum sözkonusu olmuyor malesef :) Girizgahı fazla uzatmadan aileye yeni katılan BMW X2 Concept hakkında kulağımıza çalınan sınırlı bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.



Müşterilerden gelen soruların da son zamanlarda otomobilin kamuflajlı bir şekilde yollarda boy göstermesiyle arttığı bugünlerde BMW X2 Concept modeli dün Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtıldı. Otomobil, konsept aşamasında olduğu için iç tasarım konusu hala merak konusu olsa da dış tasarım ve motor seçenekleriyle ilgili bilgiler gelmeye başladı. Yukarıda da bahsettiğim gibi otomobilin kamuflajlı hali trafikte test edilmeye başlanmıştı. Ancak perde kalktığında aslında kamuflajlı haliyle uzaktan yakından alakası olmadığı anlaşılmış oldu. Zira kamuflajlı fotoğraflarda otomobil, F26 X4'ün minyatürü gibi görülüyordu. Ancak Paris Otomobil Fuarı'nda bambaşka bir model karşımıza çıktı. Ama ne de olsa bu bir konsept otomobil. Dolayısıyla üzerinde birçok değişiklik yapılması bekleniyor. Ancak son dönemlerde BMW'nin de dahil olduğu birçok marka, konsept otomobil tasarımından çok da uzaklaşmıyor.

BMW X2 Concept, tasarım olarak sadece X ailesine göre değil, neredeyse tüm BMW modellerine göre çok daha agresif ve sinirli bakışlara sahip. BMW otomobillerin karakteristik özelliği olan böbrek ızgaralar, X2 Concept modelinde tam tersi şekilde aşağı doğru genişliyor. Ön farlar oldukça kısık şekilde tasarlanmış ve farların içinde ikonik "X" sembolünü görmek mümkün. Otomobilin arka tasarımını bir Alfa Romeo ile ayırt etmek hayli güç.

Teknik olarak ise BMW X2 modelinin önden çekişli olarak geleceği biliniyor. 1.500cc 3 silindirli benzinli ve dizel Twin Power Turbo motor seçeneğine ek olarak 2.000cc dizel xdrive versiyonunun da sunulması bekleniyor. X serilerinde X5 xdrive40e PHEV modeliyle başlanan Hybrid otomobil furyasına, BMW X2'de de devam edilmesi bekleniyor.

BMW X2 modelinin lansmanının 2017 ortalarında, satış tarihinin ise 2018 yılı başları olacağı tahmin ediliyor.





Kafanıza takılan, BMW otomobillerle ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu, konunun altında bulunan yorum kısmına veya bmwuzmani@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok :