7 Haziran 2017 Çarşamba

BMW, F48 X1 sDrive18i Modelinde Güncellemeye Gitti



BMW'nin crossover sınıfındaki temsilcisi olan F48 gövde kodlu X1, sDrive18i modeline Temmuz 2017 üretimi itibariyle motor ve şanzıman bazında güncellemeler yapılacağı açıklandı. Daha önce X1 hakkında yazdığım yazılarımda da belirttiğim gibi F48 gövde, zaten alıcılar tarafından fazlasıyla beğenilen ve talep gören bir model olarak öne çıkıyor. Yapılacak olan güncellemelerle beraber de taraftarlarına taraftar katacağına inanıyorum.


Yapılacak olan bu güncellemeler kapsamında öncelikli olarak mevcut X1 sDrive18i modellerinde kullanılan 6 ileri tek kavramalı Aisin marka şanzıman yerine Getrag marka7 ileri çift kavramalı şanzımana geçiliyor. Otomobil, önden çekişli olmaya devam edecek. Motor gücü ise 4 beygir daha arttırılarak 136 beygirden 140 beygire çıkartıldı. Şanzımanın değişmesi ve otomobilin 4 beygir daha güçlendirilmiş olması haliyle 0-100km hızlanma değerlerini günlük kullanımda hissedemeyeceğimiz bir değer olan 0,1 saniye daha iyileştirdi. Böylece 0-100km hızlanma değerleri 9,7 saniyeden 9,6 saniyeye düşmüş oldu. Otomobilin iç ve dış tasarımında herhangi bir değişiklik yapılması beklenmiyor. Bilindiği üzere F48 gövde X1 modelinde beğenilmeye yegane parça vites topuzunun tasarımıydı. BMW yetkilileri de bunu farketmiş olacak ki iç tasarımda yapılan tek değişiklik vites topuzunun görüntüsü olacak. Onunla ilgili paylaşılan bir görsel de bulunmuyor.

Dilerseniz F48 gövde kodlu BMW X1 ile ilgili detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

Kafanıza takılan, BMW otomobillerle ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu, konunun altında bulunan yorum kısmına, ekranınızın sağ alt kısmında bulunan "Facebook'tan Mesaj Gönder" bölümüne veya bmwuzmani@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletebilirsiniz.


Hiç yorum yok :