2 Ağustos 2016 Salı

Yeni BMW 1 Serisi Sedan (F52)



BMW'nin 2015 yılı sonlarına doğru tanıtımını yaptığı Compact Sedan Concept modeli, F52 gövde 1 Serisi Sedan ismiyle hayata geçiriliyor. Yeni 1 Serisi Sedan, otomobil pazarında Audi A3 Sedan ve Mercedes-Benz CLA modelleriyle kıyasıya bir mücadele içine girecek.

BMW ve BMW'nin Çin ayağı olan BMW Brilliance ile ortak olarak tasarlanan Yeni 1 Serisi Sedan'ın dış tasarımı incelendiğinde, Compact Sedan Concept modelinin üzerinde çok fazla bir değişiklik yapılmadığını söylemek mümkün. Yeni 1 Serisi Sedan, öncelikli olarak Çin pazarına sunulacak ve kısa bir süre sonra da Türkiye pazarına girmesi bekleniyor.


Türkiye pazarına, halihazırda F20 1 Serisi Hatchback modelinde de kullanılan 1.500cc 3 silindirli benzinli ve dizel Twin Power Turbo motorlar ile girmesi bekleniyor. Bu motorlardan benzinli modeli mevcut durumda, 136 beygir güç ve 220Nm tork; dizel modeli ise mevcut durumda 116 beygir güç ve 270Nm tork üretebiliyor. Yeni 1 Serisi Sedan'ın piyasaya çıkışıyla veya mevcut F20 1 Serisi Hatchback modelinin gövde değişimiyle beraber herhangi bir motor güçlendirmesi yapılacağına dair şimdilik net bir bilgilendirme bulunmuyor.

Mevcut F20 1 Serisi Hatchback modelinden farklı olarak; Yeni 1 Serisi Sedan'ın, önden çekiş sistemi kullanması ve 6 ileri Aisin şanzımanla kombine edilmesi ihtimaller arasında. Otomobilin iç tasarımıyla ilgili olarak gelen ilk haberler, F45/F46 2 Serisi Active/Gran Tourer ile benzer bir kokpit kullanacağı yönünde. Compact Sedan Concept modelinde ise mevcut BMW kokpitlerinin hiçbirine benzemeyen bir tasarım sözkonusuydu.

Yeni BMW 1 Serisi Sedan, rakipleri Mercedes-Benz CLA ve Audi A3 Sedan modellerinden daha kısa ancak daha yüksek ve daha geniş ölçüleriyle dikkat çekiyor.

Yeni 1 Serisi Sedan ile ilgili yeni bilgiler geldikçe eklemeler yapmaya devam edeceğiz.



Yeni BMW 1 Serisi Sedan (F52) Kamuflajlı Kokpit

BMW Compact Sedan Concept Kokpit
Kafanıza takılan, BMW otomobillerle ilgili sormak istediğiniz her türlü soruyu, konunun altında bulunan yorum kısmına veya bmwuzmani@gmail.com adresine e-mail yoluyla iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok :